Генерална директорка ЕМС АД Јелена Матејић и извршни директор ЦГЕС Иван Асановић потписали су 31. октобра у Подгорици споразум који ће омогућити успешну реализацију зацртаних задатака и циљева обе компаније у вези са изградњом интерконективног 400 kV вода Пљевља – Бајина Башта – Вишеград. Реч је пројекту који је део Трансабалканског коридора за пренос електричне енергије чије две секције, од укупно четири, су на територији Републике Србије већ завршене.

Потписаним споразумом стичу се услови за квалитетну сарадњу која подразумева размену релевантних информација, знања, искустава, организовање заједничких припремних и прелиминарних активности, као и могућност развијања узајамне подршке за реализацију пројекта који је од огромног интереса за електроенергетских система обе државе, али и шире.

Директорка Матејић овим поводом је изјавила: „Реализација овог пројекта донеће не само сигурније и боље снабдевање електричном енергијом за наше земље, већ ће од њих створити и незаобилазно енергетско чвориште у овом делу Европе. Наш данашњи сусрет сведочи о решености свих страна да ефикасно и на опште задовољство реализујемо ову капиталну инвестицију. То ће бити леп симбол успеха, сарадње и сигурније енергетске будућности за све нас.“

Leave A Comment