Српски национални комитет Међународног савета за велике електричне мреже – CIGRE Србија, одржаће своје 34. саветовање у периоду од 2. до 6. јуна 2019. у Врњачкој Бањи.
 
И ово саветовање има циљ да стручној јавности представи најновија техничка знања и искуства из области производње, преноса, дистрибуције и тржишта електричне енергије, и да покаже спремност наших стручњака да одговоре на бројне захтеве и изазове коју се постављају пред електроенергетски сектор.
 
Очекује се да на саветовању учествује више од 1000 стручњака, научника и пословних људи из Србије, Републике Српске и држава из региона.
 
Генерални покровитељи и домаћини саветовања су Акционарско друштво Електромрежа Србије, Министарство рударства и енергетике Републике Србије, Јавно предузеће Електропривреда Србије и Мешовити холдинг Електропривреде Републике Српске.
 
– Пријављено је око 200 радова, а прихваћено је и биће разматрано 175 стручних радова који се баве актуелним темама. Учесници Саветовања имаће могућност да кроз дискусије на пленарним седницама 16 Студијских комитета размене мишљења и искуства о темама обрађеним у стручним радовима. На тај начин, 34. саветовање CIGRE Србија, баш као и претходна саветовања, даће свој значајан допринос решавању актуелних проблема и изазова који нас очекују када је реч о будућем развоју, експлоатацији и управљању електроенергетским системом Србије, као и када је реч о регионалним интерконекцијама и тржишту електричне енергије у Републици Србији и региону југоисточне Европе – каже председник CIGRE Србија Небојша Петровић.
 
За време трајања Саветовања одржаће се техничка изложба EXPO 2019 на којој ће произвођачи опреме, извођачи радова на изградњи електроенергетских објеката, консултантска, пројектантска и научно истраживачка предузећа из Србије и иностранства приказати своја најновија техничка решења и развојне пројекте у производњи електроенергетске опреме.
 
– Очекујемо да ће учесници уживати, како у стручном раду, тако и у дружењима у Врњачкој Бањи. Потрудили смо се да обезбедимо оптималне услове и радујемо се сусретима на 34. традиционалном саветовању CIGRE Србија – додаје Небојша Петровић.
 
Више информација о програму саветовања и начину пријаве можете пронаћи на линку:
https://www.cigresrbija.rs/savetovanja.html

Leave A Comment