ДОДАТНА ИНФОРМАЦИЈА 25.09.  15:18

ДВ 199/1 стављен је под напон.

ДОДАТНА ИНФОРМАЦИЈА 25.09.  15:10

ЕМС АД обавештава јавност да су, захваљујући огромној пожртвованости и труду запослених који су на задатку од суботе у 16.30 часова, пре пола сата завршени сви предвиђени радови на санирању последица поремећаја који је настао услед пада три далеководна стуба на правцу Сремска Митровица – Шид.

Напон ће ускоро бити прослеђен ка дистрибутивној трафостаници, а они ће даље сукцесивно у наредном периоду укључивати потрошаче у складу са могућностима дистрибутивног система.

ДОДАТНА ИНФОРМАЦИЈА 25.09.  10:30

Радови на подизању хаваријских стубова завршени. У току су електромонтажни радови који су се спроводили и током претходне ноћи. Због јаке кише радови су били обустављени око 2 сата иза поноћи, али настављени су након пар сати, односно рано јутрос. На терену је ситуација таква да пада киша, велико је блато, али наше екипе раде.
Очекујемо да, уколико се не десе неке непревиђене временске околности, радови буду завршени данас током дана, након чега би био пуштен напон ка дистрибутивној трафостаници. Након тога, Дистрибуцији такође треба одређено време да изврши манипулације и напоји своје потрошаче.

ДОДАТНА ИНФОРМАЦИЈА 24.09.  17:40

Радови на подизању хаваријских стубова за сада теку планираном динамиком. До сада су подигнути стубови 1 и 3, а у току су радови на подизању стуба број 2.
Након ових радова следе електромонтажни радови. Екипе Електромреже ће радити током целе ноћи (и у трећој смени) и уколико временске прилике дозволе, посао би требало да буде завршен до сутра поподне.

ДОДАТНА ИНФОРМАЦИЈА 24.09.  09:55

Све екипе ЕМС АД су на терену, стигли су сви хаваријски стубови за постављање, врше се земљани радови за темеље. Инжењери и монтери сви су у активностима за почетак физичког подизања стубова. Висина хаваријских стубова, по елаборатима, биће око 36 м.
С обзиром на озбиљност овог захвата, рада на висини, надамо се да киша неће озбиљно угрожавати наше екипе.

 

САОПШТЕЊЕ 23.09 19:00

Електромрежа Србије АД обавештава јавност да је, услед јаког невремена, јуче у 16:31 дошло до обостраног испада далековода 110 кВ бр. 166/3 + ДВ 110 кВ бр. 199/1 ТС Сремска Митровица 2 – ТС Шид. Без напајања електричном енергијом је конзум ТС Шид, око 14 МW, односно према расположивим информацијама око 11.000 мерних места. Нажалост, нема могућности напајања конзума ТС Шид са ниженапонске стране.

Све екипе ЕМС АД су на терену и радиће током целе ноћи, али не постоји могућност брзе санације ове хаварије, јер су према засада расположивим информацијама пала три далеководна стуба.

ЕМС АД је о овоме обавестио све надлежне органе и замолио за помоћ у обезбеђивању агрегата за становништво.

Подсетимо, далековод Шид-Нијемци је од раније нерасположив због пада више далеководних стубова са хрватске стране, што је у овом случају додатна отежавајућа околност.

ЕМС АД ће о свему благовремено обавештавати јавност.