Директорка ЕМС АД Јелена Матејић потписала је уговоре о стипендирању са 10 ученика средњих школа, смера електротехничар енергетике.
Реч је о београдским електротехничким школама Никола Тесла и Стари град и Електротехничкој школи Никола Тесла из Ниша.
Због пандемије корона вируса, уговори су потписивани одвојено како би биле испоштоване све мере превенције.
Ово је шеста година заредом како ЕМС АД додељује стипендије средњошколцима. Право учешћа на конкурсу имали су ученици треће године смера електротехничар енергетике, а годишња стипендија износи 100.000 динара.
Средњошколци ће имати прилику да се упознају са делатношћу компаније и са радним процесима. Пружа им се шанса да теоријска знања примене у пракси, уз помоћ ментора. Биће у обавези да одређен број сати у месецу проведу у обављању практичних задатака. Такође, постоји и шанса за запослење по завршетку школовања.
– Драго ми је што ситуација са вирусом корона није пореметила нашу традицију стипендирања талентованих ученика средњих техничких школа. Знање које ће стећи у Електромрежи Србије, у контакту са нашим врхунским стручњацима, свакако ће представљати велики подстрек и основу за развој њихових каријера. Ово је велика шанса коју ће они, сигурна сам, одлично искористити, на обострано задовољство – поручила је директорка ЕМС АД Јелена Матејић након потписивања уговора.

Leave A Comment