Европски комесар за суседске односе и проширење Оливер Вархељи посетио је првог децембра Акционарско друштво Електромрежа Србије. Том приликом, ЕМС су посетили и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жофре, амбасадорка Немачке Анке Конрад и њихови бројни сарадници.

Њих је у пословној згради у Војводе Степе дочекала генерална директорка ЕМС АД Јелена Матејић, заједно са члановима пословодства.

Високи званичници имали су прилику да се упознају са радом и пословањем српског оператера преносног система, као и са ЕМС-овим значајним пројектима, попут Трансбалканског коридора за пренос електричне енергије.

Директорка Јелена Матејић је истакла како је, на неки начин, Електромрежа Србије већ ушла у ЕУ јер је пуноправни члан ENTSO-E – европске асоцијације оператора преносних система. Она се присутнима захвалила на помоћи коју ЕУ пружа када је реч о развоју преносног система Републике Србије.

Разговарало се и о осталим значајним питањима енергетског сектора, а представници ЕМС-а су потрудили да високим званицама пруже добар увид у оно чиме се компанија бави и на који начин превазилази бројне изазове које носи савремено окружење.