У просторијама Акционарског друштва Електромрежа Србије данас су потписани уговори о стипендирању десет студената треће и четврте године електоренергетике, са више универзитета у Републици Србији.

Уговоре је у име Електромреже Србије потписала генерална директорка Јелена Матејић, која је том приликом поручила:

– Данас смо по осми пут доделили стипендије талентованим младим људима који представљају будућност нашег сектора и наше компаније, али и наше земље. Потписали смо десет уговора који омогућити студентима да током следећих десет месеци стекну непроцењиво знање и искуство, учећи од стручњака из водеће електроенергетске компаније у Србији, али и у региону. Стипендија подразумева новчани део који није занемарљив и износи 250.000 динара за десет месеци, али оно што је свакако највредније управо је време које ће провести у Електромрежи Србије.

Пројекат стипендирања талентованих студената се у ЕМС-у спроводи од 2015. године, до сада је стипендију добио 71 студент, од чега је њих тринаесторо засновало радни однос у компанији.

– Посебно сам задовољна због чињенице да је ове године интересовање за стипендије било веће него претходних и радује ме то да су пријављени кандидати били заиста одлични. Ово је наш допринос важном задатку да се млади стручњаци задрже у земљи и да им се омогући да се у својој отаџбини професионало остваре, да направе добре каријере и да за то буду адекватно награђени – додала је генерална директорка Јелена Матејић.

Осим стипендирања студената, ЕМС АД годинама уназад додељује и стипендије ученицима средњих електротехничких школа из више градова у Србији.