Генерална директорка Акционарског друштва Електромрежа Србије Јелена Матејић потписала је данас уговоре о стипендирању 10 ученика из пет средњих техничких школа, смера електротехничар енергетике, из више градова у Србији. Реч је о школама Никола Тесла, Стари град и Раде Кончар из Београда, eлектротехничкoj школи Михајло Пупин из Новог Сада и школи Никола Тесла из Ниша.
Главни циљ стипендирања је унапређење средњошколског образовања у Србији кроз директну помоћ ученицима који су одабрали да им будуће занимање буде у области енергетике.
Ученици ће током десет месеци добијати стипендију у износу од 10 хиљада динара и, што је још важније, биће у прилици да се упознају са радом и функционисањем српског оператора преносног система. Они ће, уз помоћ ментора, добити прилику да стекну важна практична знања и вештине, а постоји и могућност да, по завршетку школовања, у Електромрежи Србије пронађу и запослење.
„Ово је осми пут како Електромрежа Србије додељује стипендије талентованим ученицима техничких школа. Практично, ово је већ наша традиција. Ово чинимо као друштвено одговорна компанија која се труди да помогне младим људима да каријеру остваре у својој земљи, али и као компанија која је свесна да улагањем у младе улаже и у своју будућност. Ученицима поручујем да прилику искористе, да буду активни и да се труде да науче што више, јер имају од кога. Сигурна сам да су да међу њима и наше будуће колеге са којима ћемо заједно стварати светлу будућност електроенергетског сектора – изјавила је том приликом Јелена Матејић.