БЕОГРАД, 04. октобар 2023.   

Генерална директорка Акционарског друштва Електромрежа Србије Јелена Матејић потписала је данас уговоре о стипендирању 10 ученика из четири средње техничке школе, смера електротехничар енергетике, из више градова у Србији. Реч је о школама Никола Тесла, Стари град, Раде Кончар из Београда, Прва техничка школа Крушевац и школа Никола Тесла из Ниша.

Континуираним стипендирањем ученика доприноси се унапређењу средњошколског образовања у Србији кроз директну помоћ ученицима који су одабрали да им будуће занимање буде у области енергетике.

Уговором је предвиђено да ученици током десет месеци добијају стипендију у износу од 15 хиљада динара. Током ових десет месеци ученици ће бити у прилици да се упознају са радом и функционисањем српског оператора преносног система. Уз подршку ментора, стипендисти ће стећи важна практична знања и вештине, а постоји и могућност да, по завршетку школовања, у Електромрежи Србије пронађу и запослење.

„Ово је девети пут како Електромрежа Србије додељује стипендије талентованим ученицима техничких школа. У ЕМС АД држимо до тога да су запослени кључни део система. А како би и у будућности имали најквалитетније кадрове на свим нивоима, наставићемо да подржавамо вредне младе људе. Пружамо им финансијску подршку, али, што је још важније, и шансу да уче од најбољих у енергетском сектору, уз могућност запослења, што је одлична прилика за професионални раст и развој“ – изјавила је том приликом Јелена Матејић

Leave A Comment