ЕМС АД има улогу локалне канцеларије за издавање идентификационих кодава (у даљем тексту: EIC). EIC се издају у складу са шемом и стандардима  ЕНТСО-Е асоцијације. EIC мора бити јединствен на европском тржишту електричне енергије.

Привредно друштво односно предузетник који поседује лиценцу за обављене енергетске делатности за производњу елекричне енергије, комбиновану производњу електричне и топлотне енергије,пренос електричне енергије  и управљање преносним системом, снабдевање електричном енергијом, јавно снабдевање електричном енергијом има право да поднесе захтев за издавање идентификационог кода. Поседовање овог кода му омогућава учествовање у тржишној области ЕМС АД.

Заинтересовано привредно друштво односно предузетник подноси захтев за издавање EIC кода попуњавањем обрасца који је доступан на интернет страници линк. Попуњен образац потребно је доставити  на електронску адресу локалне канцеларије eic.office@ems.rs. Само комплетно попуњем образац се узима у разматрање.

ЕМС АД након обраде уредно попуњеног захтева путем електронске поште доставља информацију о додељеном EIC, која садржи назив, скраћено име предузећа, делатност, датум валидности и евентуалну напомену. Додељени EIC постаје јавно доступан на интернет страници ЕМС АД (Registar dodeljenih kodova) и страници ЕНТСО-Е асоцијације.

„Одрицање од одговорности“

Само ЕИЦ кодови објављени на интернет страницама централнe или локалнe канцлеарије за издавање ЕИЦ кода треба да се сматрају важеићим ЕИЦ кодовима.

Канцеларија Републике Србије за издавање ЕИЦ кодова не преузима одговорност за тачност и потпуност информација које доставља субјект који тражи ЕИЦ код. Ни у ком случају  Канцеларија Републике Србије за издавање ЕИЦ кодова не може да буде одговорна за било какву штету било које врсте, укључујући, али не ограничавајући се на, директу, индиректну, општу, посебну, случајну или последичну штету која произлази из било које нетачности или непотпуности информација достављених од стране субјеката који траже ЕИЦ код.

Канцеларија Републике Србије за издавање ЕИЦ кодова достављене информације користи искључиво у сврху идавања ЕИЦ кодова, у складу с европским и националним прописима.