На Златибору је 22. маја отворено 36. Саветовање CIGRE Србија, највећи регионални скуп у области електроенергетике.

Током пет дана саветовања, више од 700 стручњака, иноватора и лидера из земље и региона ће размењивати знања и искуства.

На свечаном отварању присутнима се обратио председник CIGRE Србија Небојша Петровић, као и генерална директорка ЕМС АД Јелена Матејић, која је тим поводом изјавила:

„Драго ми је да сам данас овде, на отварању највеће и најпрестижније конференције о електроенергетици на нашим просторима.

Боравак на саветовању CIGRE је за нас задовољство, али и обавеза, јер се управо овде најбоље могу препознати тенденције развоја и дефинисати правци којима ће се кретати наш сектор. То је нароћито значајно у овом тренутку, када се свет убрзано мења, што се посебно одражава на област енергетике.

Акционарско друштво Електромрежа Србије већ годинама је покровитељ CIGRE Србија, а наши запослени активно учествују у значајним сесијама и панелима који су део овог саветовања. То је један од значајних сегмената који су довели до тога да ЕМС АД постане синоним за успешну електроенергетску компанију, име познато и ван граница наше земље.

Управо су улагање у стручност и знање, посвећеност послу и праћење савремених кретања у сектору неизмерно допринели томе да наша компанија не само успешно реализује капиталне електроенергетске пројекте попут Трансбалканског коридора за пренос електричне енергије, већ и да успева да у условима глобалне кризе и несигурности модернизује и шири своје пословање.

Наставићемо да размишљамо и делујемо на тај начин и сви чији је циљ развој и добробит Републике Србије и њеног електроенергетског система увек ће у Електромрежи Србије имати поузданог и преданог савезника.“

 

Leave A Comment