Вести

Напредује градња далековода од Панчева до румунске границе

Вршилац дужности директора ЕМС АД Јелена Матејић је са представницима пословодства и извођача радова 6. априла обишла локације на којима се подижу стубови будућег двоструког 400 kV интерконективног далековода од Панчева до румунске границе.
Радови теку планираном динамиком и на траси се могу видети први комплетно монтирани носећи стубови далековода који ће повезивати преносне системе Србије и Румуније.
Јелена Матејић је приликом обиласка стуба број 13, на локацији где је у марту прошле године свечано обележен почетак радова, изразила задовољство начином на који напредује овај пројекат који има велики значај за електронергетске системе Србије и окружења и који је део Трансбалканског коридора за пренос електричне енергије. Стуб 13 је у потпуности подигнут, а представници пословодства ЕМС АД обишли су и радове на подизању стубова 30 и 31.
Дужина далековода на територији Републике Србије износи 68 километара и на њој ће бити постављена 203 далеководна стуба. Завршетак радова и пуштање далековода у пробни рад очекује се крајем 2017. годинe.