Вести

Министар Антић у посети НДЦ-у

И овог првог јануара, Национални диспечерски центар Електромреже Србије посетио је министар рударства и енергетике Александар Антић. Њега су дочекали дежурни диспечери и представници пословодства предвођени директорком Јеленом Матејић.
Министар Антић је упознат са стањем у систему и изразио је задовољство што све функционише без икаквих проблема.
- Систем је потпуно утегнут, имамо залихе свих енергената и изузетно сам задовољан како су енергетске компаније припремљене за празнике и зиму. Треба да имамо поштовање према овим људима који раде 365 дана у години, 24 сата дневно. Велико им хвала што је наш укупан енергетски систем стабилан – рекао је министар.
Диспечер и руководилац смене Данило Томић том приликом је истакао да је празнична ноћ била савршено стабилна и да није било никаквих проблема на преносној мрежи.
- Високонапонска мрежа је била стабилна, све како смо и планирали - да сви потрошачи имају напајање. Одавде можемо да видимо комплетан преносни електроенергетски систем Србије. Када се све уради на време, све и буде у реду, на време смо планирали и одрадили ремонте и завршене су планиране инвестиције, које су урађене на правим местима у право време - казао је он.
Директорка Јелена Матејић је, уз новогодишње честитке, нагласила да је прошла година била радна и успешна и да ће ЕМС у 2018. години наставити да брине о грађанима Србије, који могу да рачунају на стабилан пренос електричне енергије.