Вести

Стипендије за најбоље студенте

Представници Aкциoнaрскoг друштва Eлeктрoмрeжa Србиje уручили су 30. новембра 15 стипендија студентима Електротехничког факултета у Београду, Електронског факултета у Нишу и Факултета техничких наука у Новом Саду. Право учешћа на конкурсу за годишњу стипендију у висини од 120.000 динара имали су редовни студенти наведених факултета који су у школској 2017/2018. години уписали завршну годину основних академских студија или мастер академских студија, смера електроенергетика, са досадашњим просеком оцена не мањим од 8.50. Свим студентима биће обезбеђени ментори који ће их пратити током обављања праксе и настојати да им пренесу практична знања из области енергетике.

- Ви сте трећа генерација студената којој додељујемо стипендије и то је наш допринос унапређењу високошколског образовања у Србији, али и покушај да младе стручне људе задржимо у нашој земљи. Овде ћете имати подршку не само својих ментора, већ свих запослених, тако да се немојте устручавати да питате све што вас занима. Желим вам да стекнете што више знања и искуства, а ми ћемо бити ту да вам помогнемо на сваком кораку - рекла је студентима Кристина Бојовић, извршни директор за људске ресурсе.

В. Д. директора ЕМС АД Јелена Матејић је у свом обраћању студентима истакла:

- Пружа вам се одлична прилика да се на лицу места упознате са радом једног модерног електроенергетског предузећа. Саветујем вам да ову шансу искористите на најбољи начин, да будете активни и да се трудите. Финансијска помоћ коју ћете добити свакако је драгоцена, али искуство и знање које овде можете добити од старијих колега су непроцењиви. Такође, имајте у виду да ЕМС мисли о својој будућности и искрено се надам да међу вама има оних који ће постати стални чланови нашег тима.

Електромрежа Србије ће и у наредним годинама наставити са праксом стипендирања најбољих средњошколаца и студената електроенергетике.