Вести

ЕМС АД доделио стипендије средњошколцима

Београд, 06. октобар 2017. – Представници ЕМС АД свечано су данас уручили 15 стипендија  ученицима из седам средњих електротехничких школа из више градова у Србији. Реч је о школама: Никола Тесла, Стари град и Раде Кончар из Београда, Средњо-техничка школа из Сомбора, Машинско-електротехничка школа из Бора, школа Никола Тесла из Ниша и Прва техничка школа из Крушевца.
 
Право учешћа на конкурсу за годишњу стипендију у висини од 80.000 динара имали су ученици треће године који се школују за електротехничаре енергетике. Главни циљ пројекта је унапређење средњошколског образовања у Србији кроз директну помоћ ученицима који су одабрали да им будуће занимање буде у области енергетике.
 
„Електромрежа Србије је друштвено одговорна компанија која покушава да допринесе унапређењу образовања и труди се да помогне младим и талентованим људима. Свесни смо да улагањем у младе улажемо у будућност, не само ЕМС-а, већ и наше земље. На овај начин мотивишемо и усмеравамо будуће стручњаке из области енергетике“ – изјавила је Јелена Матејић, вршилац дужности директора ЕМС АД.
 
Током периода примања стипендије ученици ће реализовати праксу у одређеној организационој јединици ЕМС АД, а своја знања и искуство ће им несебично преносити њихови ментори, као и остале колеге. Стипендисти имају и могућност да на крају школовања пронађу и одговарајуће запослење у компанији уколико буде потреба за новим кадровима